De internetgigant neemt het bedrijf Nest over, producent van thermostaten en rookmelders. Een kleine overname want het kostte Google € 3,2 mrd.

Een dure volgens sommige analisten. De terugverdientijd zou meer dan 70 jaar zijn. En er waren natuurlijk ook veel analisten die zich afvroegen wat Google met zo'n bedrijf aan moet.

De laatste kunnen zich wellicht niet de uitspraken van Larry Page herinneren die toen hij in 2011 terugkwam als bestuursvoorzitter stelde dat er meer "tandenborstel" momenten moesten komen.

Oftewel Google moest zich in de markt begeven waar de gemiddelde consument twee keer per dag gebruik van moest of wilde maken.

Een tandenborstel is er een van. Een thermostaat wordt nog vaker gebruikt. Het is het beeld dat veel toekomstgoeroes schetsen.

De internetgigant neemt het bedrijf Nest over, producent van thermostaten en rookmelders. Een kleine overname want het kostte Google € 3,2 mrd. Een dure volgens sommige analisten. De terugverdientijd zou meer dan 70 jaar zijn. En er waren natuurlijk ook veel analisten die zich afvroegen wat Google met zo'n bedrijf aan moet. De laatste kunnen zich wellicht niet de uitspraken van Larry Page herinneren die toen hij in 2011 terugkwam als bestuursvoorzitter stelde dat er meer "tandenborstel" momenten moesten komen. Oftewel Google moest zich in de markt begeven waar de gemiddelde consument twee keer per dag gebruik van moest of wilde maken. Een tandenborstel is er een van. Een thermostaat wordt nog vaker gebruikt. Het is het beeld dat veel toekomstgoeroes schetsen.