De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem verklaarde dat de maatregelen ongeveer 5,80 miljard euro moet opleveren. Maar daar stopt het niet mee. Een gedeeltelijke "bail-in" van junior bondholders is eveneens mogelijk, wat betekent dat de obligatiehouders op hun beurt mee gaan opdraaien voor de rekening.

Cyprus is natuurlijk maar een klein landje, maar in Europa worden links en rechts toch al wenkbrauwen gefronst. Wat wanneer ook andere Europese landen een bank run krijgen?, zo luidt de vraag die nu wordt gesteld.

De bereidheid in het noorden om het zuiden te ondersteunen, is stelselmatig afgenomen. De belasting op bankdeposito's kan dus vroeg of laat een onverwacht verlengstuk krijgen.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem verklaarde dat de maatregelen ongeveer 5,80 miljard euro moet opleveren. Maar daar stopt het niet mee. Een gedeeltelijke "bail-in" van junior bondholders is eveneens mogelijk, wat betekent dat de obligatiehouders op hun beurt mee gaan opdraaien voor de rekening. Cyprus is natuurlijk maar een klein landje, maar in Europa worden links en rechts toch al wenkbrauwen gefronst. Wat wanneer ook andere Europese landen een bank run krijgen?, zo luidt de vraag die nu wordt gesteld. De bereidheid in het noorden om het zuiden te ondersteunen, is stelselmatig afgenomen. De belasting op bankdeposito's kan dus vroeg of laat een onverwacht verlengstuk krijgen.