Algemeen bestaat het vermoeden dat de PBoC in alle stilte de goudvoorraden verder heeft opgebouwd, die goudvoorraden zouden momenteel veel groter zijn dan zelfs in de meest optimistische voorspellingen wordt aangenomen. Recent heeft de centrale bank opnieuw een U-bocht genomen om zo mogelijk nog meer goud aan te kopen.

Ze heeft de toestemming gegeven om rechtstreeks goud te importeren via de hoofdstad Beijing, zo menen doorgaans goed ingelichte bronnen te melden. Dat goud zou via een kleine omweg toch naar de centrale bank verhuizen, die op deze manier de kans krijgt om haar goudvoorraden op een discrete manier op te bouwen.

Algemeen bestaat het vermoeden dat de PBoC in alle stilte de goudvoorraden verder heeft opgebouwd, die goudvoorraden zouden momenteel veel groter zijn dan zelfs in de meest optimistische voorspellingen wordt aangenomen. Recent heeft de centrale bank opnieuw een U-bocht genomen om zo mogelijk nog meer goud aan te kopen. Ze heeft de toestemming gegeven om rechtstreeks goud te importeren via de hoofdstad Beijing, zo menen doorgaans goed ingelichte bronnen te melden. Dat goud zou via een kleine omweg toch naar de centrale bank verhuizen, die op deze manier de kans krijgt om haar goudvoorraden op een discrete manier op te bouwen.