"Het resultaat zou een langdurige periode van onzekerheid kunnen zijn, die de markt zou ontregelen terwijl de gevolgen van de onafhankelijkheid verwerkt worden. Voeg hier de commotie in Westminster aan toe, een luider wordende roep om een EU-exit, grote fiscale uitdagingen voor Schotland en de mogelijke verhuizing van Britse bedrijven", zegt portfoliomanager Fixed Income Ian Fishwick in bijgevoegd fixed income spotlight.

Enkele hoofdpunten:

- Op het politieke front, zal een 'Ja' waarschijnlijk het aftreden betekenen van David Cameron als Brits premier. Doet hij dat niet, dan zal er bijna zeker een opstand tegen hem plaatsvinden.

- Als het 'Ja'- kamp wint, zullen de economische gevolgen op de korte termijn zijn: een grote toename van onzekerheid, aantasting van het vertrouwen en een bedreiging van het herstel. BBP-voorspellingen (zonder Schotland) zullen waarschijnlijk naar beneden toe bijgesteld worden in een tijd waarin de economische cijfers juist omhoog gaan.

- Op de Britse staatsobligaties zal een 'Ja' waarschijnlijk twee gevolgen hebben: een neerwaartse druk op de rendementen omdat rentestijgingen waarschijnlijk uitgesteld worden en een opwaartse druk als gevolg van een internationale afname van vertrouwen in Britse activa en het pond.

- Mocht de uitslag 'Nee' zijn, dan is het aannemelijk dat het pond zich zal herstellen, gezien de mate en de snelheid van het recente verval. Bij een 'Ja' zou het pond nog verder weg kunnen zakken en wij geloven dat het pond nog veel verder naar beneden kan.

"Het resultaat zou een langdurige periode van onzekerheid kunnen zijn, die de markt zou ontregelen terwijl de gevolgen van de onafhankelijkheid verwerkt worden. Voeg hier de commotie in Westminster aan toe, een luider wordende roep om een EU-exit, grote fiscale uitdagingen voor Schotland en de mogelijke verhuizing van Britse bedrijven", zegt portfoliomanager Fixed Income Ian Fishwick in bijgevoegd fixed income spotlight. Enkele hoofdpunten: - Op het politieke front, zal een 'Ja' waarschijnlijk het aftreden betekenen van David Cameron als Brits premier. Doet hij dat niet, dan zal er bijna zeker een opstand tegen hem plaatsvinden. - Als het 'Ja'- kamp wint, zullen de economische gevolgen op de korte termijn zijn: een grote toename van onzekerheid, aantasting van het vertrouwen en een bedreiging van het herstel. BBP-voorspellingen (zonder Schotland) zullen waarschijnlijk naar beneden toe bijgesteld worden in een tijd waarin de economische cijfers juist omhoog gaan. - Op de Britse staatsobligaties zal een 'Ja' waarschijnlijk twee gevolgen hebben: een neerwaartse druk op de rendementen omdat rentestijgingen waarschijnlijk uitgesteld worden en een opwaartse druk als gevolg van een internationale afname van vertrouwen in Britse activa en het pond. - Mocht de uitslag 'Nee' zijn, dan is het aannemelijk dat het pond zich zal herstellen, gezien de mate en de snelheid van het recente verval. Bij een 'Ja' zou het pond nog verder weg kunnen zakken en wij geloven dat het pond nog veel verder naar beneden kan.