Veel artikelen gingen in op de onbetrouwbaarheid van de index. Immers gebaseerd op maar 30 aandelen en die niet de totale Amerikaanse economie weergeeft.

Niets is perfect

Er valt niets tegen in te brengen dat de Dow Jones een slechte indicator is. De samenstelling is op basis van de mening van een aantal journalisten.

Weging in de index is afhankelijk van de koers en niet van de grootte van de beurskapitalisatie. En de nieuwe economie (Google, Amazon of Apple) is niet in de index.

Maar nergens in de wereld ondanks de hulp van de knapste koppen in de industrie is er een perfecte index. Er is altijd wel een iets aan te merken.

Belangrijkste is dat aan een index die is ontworpen men blijft vasthouden aan de uitgangspunten. Alleen zo kan er een goede vergelijking komen.

Zo valt te becijferen dat de bedrijven in de Dow Jones afgelopen jaar $ 2,9 triljoen in opbrengsten hadden. Dat is 20% hoger dan op het moment in oktober 2007 het vorige record werd behaald. En dat niet alleen ook de operationele marge is nu eenzelfde percentage hoger.

Veel artikelen gingen in op de onbetrouwbaarheid van de index. Immers gebaseerd op maar 30 aandelen en die niet de totale Amerikaanse economie weergeeft.Niets is perfect Er valt niets tegen in te brengen dat de Dow Jones een slechte indicator is. De samenstelling is op basis van de mening van een aantal journalisten. Weging in de index is afhankelijk van de koers en niet van de grootte van de beurskapitalisatie. En de nieuwe economie (Google, Amazon of Apple) is niet in de index. Maar nergens in de wereld ondanks de hulp van de knapste koppen in de industrie is er een perfecte index. Er is altijd wel een iets aan te merken. Belangrijkste is dat aan een index die is ontworpen men blijft vasthouden aan de uitgangspunten. Alleen zo kan er een goede vergelijking komen. Zo valt te becijferen dat de bedrijven in de Dow Jones afgelopen jaar $ 2,9 triljoen in opbrengsten hadden. Dat is 20% hoger dan op het moment in oktober 2007 het vorige record werd behaald. En dat niet alleen ook de operationele marge is nu eenzelfde percentage hoger.