De beleggers zijn er dol op, maar de vraag is of dit nog zo zal zijn wanneer terugbetaling van "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product" zou zijn uitgebleven. Het zou de eerste keer zijn dat in China een financiële instelling er niet in slaagt om aan haar verplichtingen te voldoen. Inmiddels is er een oplossing voor "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product", maar het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens een volgende speler uit het schaduwbankieren niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.

De vraag is wat na dit eerste bankroet zal gebeuren. Krijgen we een golf van niet-terugbetaling van nog meer wealth management producten of zal alles koelen zonder blazen? Het antwoord op deze vraag kan van het grootste belang zijn, ook voor de Chinese economie.

De beleggers zijn er dol op, maar de vraag is of dit nog zo zal zijn wanneer terugbetaling van "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product" zou zijn uitgebleven. Het zou de eerste keer zijn dat in China een financiële instelling er niet in slaagt om aan haar verplichtingen te voldoen. Inmiddels is er een oplossing voor "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product", maar het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens een volgende speler uit het schaduwbankieren niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. De vraag is wat na dit eerste bankroet zal gebeuren. Krijgen we een golf van niet-terugbetaling van nog meer wealth management producten of zal alles koelen zonder blazen? Het antwoord op deze vraag kan van het grootste belang zijn, ook voor de Chinese economie.