Maar volgens Tyler Durden van Zero Hedge is de "Chinese Gold Vortex" eigenlijk veel belangijker. Goudspecialist Eric Sprott wijst er al maandenlang op dat er zich eigenaardige omstandigheden voordoen op de goudmarkt. Ondanks een sterke vraag naar goud vanuit Azië is de goudprijs sterk gedaald.

Tegenover een grote vraag naar fysiek goud vanuit landen als India en China staan grote verkopen van westerse beleggers via de papieren goudmarkt. Sprott spreekt van een aberratie op de markt die vroeg of laat weggewerkt zal worden. De fundamentals wijzen in de richting van een verdere stijging van de goudprijs.

Maar volgens Tyler Durden van Zero Hedge is de "Chinese Gold Vortex" eigenlijk veel belangijker. Goudspecialist Eric Sprott wijst er al maandenlang op dat er zich eigenaardige omstandigheden voordoen op de goudmarkt. Ondanks een sterke vraag naar goud vanuit Azië is de goudprijs sterk gedaald. Tegenover een grote vraag naar fysiek goud vanuit landen als India en China staan grote verkopen van westerse beleggers via de papieren goudmarkt. Sprott spreekt van een aberratie op de markt die vroeg of laat weggewerkt zal worden. De fundamentals wijzen in de richting van een verdere stijging van de goudprijs.