Na hun overleg van vorige week dinsdag gaven Merkel en Sarkozy opnieuw aan dat Duitsland en Frankrijk tegen het uitgeven van deze eurobonds zijn als oplossing voor de huidige eurocrisis.

Zij zien dit als een mogelijkheid voor de langere termijn, maar willen dit op korte termijn niet overwegen, aldus de twee regeringsleiders.

De risico-opslagen van bedrijfsobligaties en obligaties van opkomende landen zijn, na een aanvankelijke daling aan het begin van de week, weer terug nabij het hoge niveau van een week geleden.

Na hun overleg van vorige week dinsdag gaven Merkel en Sarkozy opnieuw aan dat Duitsland en Frankrijk tegen het uitgeven van deze eurobonds zijn als oplossing voor de huidige eurocrisis. Zij zien dit als een mogelijkheid voor de langere termijn, maar willen dit op korte termijn niet overwegen, aldus de twee regeringsleiders. De risico-opslagen van bedrijfsobligaties en obligaties van opkomende landen zijn, na een aanvankelijke daling aan het begin van de week, weer terug nabij het hoge niveau van een week geleden.