Duitsland heeft namelijk het standpunt dat de herkapitalisatie via nationale overheden moet geschieden, terwijl Frankrijk dit via het wil EFSF doen.

Ook de private-sectorbijdrage voor Griekenland wordt opnieuw bekeken. Vooral Duitsland is een voorstander van hogere verliezen, maar de ECB is hier fel op tegen en ook Frankrijk zou liever niet zien dat de deal wordt aangepast.

Daarbij is een herkapitalisatie van de bankensector niet genoeg en zullen ook maatregelen getroffen moeten worden om Italië en Spanje te beschermen door een verdere verhoging van de capaciteit van het EFSF.

Duitsland heeft namelijk het standpunt dat de herkapitalisatie via nationale overheden moet geschieden, terwijl Frankrijk dit via het wil EFSF doen. Ook de private-sectorbijdrage voor Griekenland wordt opnieuw bekeken. Vooral Duitsland is een voorstander van hogere verliezen, maar de ECB is hier fel op tegen en ook Frankrijk zou liever niet zien dat de deal wordt aangepast. Daarbij is een herkapitalisatie van de bankensector niet genoeg en zullen ook maatregelen getroffen moeten worden om Italië en Spanje te beschermen door een verdere verhoging van de capaciteit van het EFSF.