Inderdaad waren de koersen van heel wat aandelen geëxplodeerd. Sinds 2011 is de S&P 500 Biotechnology stock price index met meer dan 200% gestegen. Toen de stijging begon stond de verwachte koers-winstverhouding op 10, nu is dat 22 geworden.

Wat loopt er fout in de Amerikaanse biotechnologiesector? Heel eenvoudig: de waarderingen in de sector waren veel te hoog opgelopen en dat kon natuurlijk alleen maar slecht aflopen. Katalysator die de correctie inluidde, was de verwachting dat de Amerikaanse regering maatregelen zal treffen om de prijzen van een aantal dure producten te verlagen.

Inderdaad waren de koersen van heel wat aandelen geëxplodeerd. Sinds 2011 is de S&P 500 Biotechnology stock price index met meer dan 200% gestegen. Toen de stijging begon stond de verwachte koers-winstverhouding op 10, nu is dat 22 geworden. Wat loopt er fout in de Amerikaanse biotechnologiesector? Heel eenvoudig: de waarderingen in de sector waren veel te hoog opgelopen en dat kon natuurlijk alleen maar slecht aflopen. Katalysator die de correctie inluidde, was de verwachting dat de Amerikaanse regering maatregelen zal treffen om de prijzen van een aantal dure producten te verlagen.