Ook Vivendi had een sterk jaar achter de rug, alleen de vooruitzichten voor dit jaar vielen tegen.

Holcim presenteerde goede cijfers, maar kreeg toch een adviesverlaging onder meer door dalende winstmarges. Andere bedrijven die een adviesverlaging voor hun kiezen kregen, waren onder meer Repsol, Tobacco en Vopak.

Goldmans Sachs tenslotte werd opgewaardeerd naar Houden. De zakenbank kan profiteren van een economisch herstel.

De komende week zullen enkele bedrijven met hun resultaten naar buiten komen. Dit zijn onder meer: E.ON, Boskalis Westminster en TKH Groep.

Op macro-economisch gaat volgens ABN Amro de aandacht uit naar de volgende cijfers uit de Verenigde Staten: overheidsschuld, detailhandelsverkopen, inflatie en het consumentenvertrouwen.

In Europa staan onder meer de Duitse ZEW-index-indicator, het Europese inflatiecijfer, de industriële productie en de publicatie van het maandrapport van de Europese Centrale Bank op de agenda.

Tevens is ABN AMRO betrokken bij de beursgang van Ziggo waar de inschrijvingsperiode vorige week van start is gegaan.

Ook Vivendi had een sterk jaar achter de rug, alleen de vooruitzichten voor dit jaar vielen tegen. Holcim presenteerde goede cijfers, maar kreeg toch een adviesverlaging onder meer door dalende winstmarges. Andere bedrijven die een adviesverlaging voor hun kiezen kregen, waren onder meer Repsol, Tobacco en Vopak. Goldmans Sachs tenslotte werd opgewaardeerd naar Houden. De zakenbank kan profiteren van een economisch herstel. De komende week zullen enkele bedrijven met hun resultaten naar buiten komen. Dit zijn onder meer: E.ON, Boskalis Westminster en TKH Groep. Op macro-economisch gaat volgens ABN Amro de aandacht uit naar de volgende cijfers uit de Verenigde Staten: overheidsschuld, detailhandelsverkopen, inflatie en het consumentenvertrouwen. In Europa staan onder meer de Duitse ZEW-index-indicator, het Europese inflatiecijfer, de industriële productie en de publicatie van het maandrapport van de Europese Centrale Bank op de agenda. Tevens is ABN AMRO betrokken bij de beursgang van Ziggo waar de inschrijvingsperiode vorige week van start is gegaan.