Wat is realiteit in China en wat is fictie?. Er zijn de BBP-cijfers, die natuurlijk een gunstig beeld schetsen, en er is de realiteit. Die realiteit ziet er een heel stuk minder fraai uit, zeker wanneer gekeken wordt naar de cijfers over de consumptie van elektriciteit doorheen het land.

Dat zijn namelijk de enige cijfers die enige mate van betrouwbaarheid bieden, want ze worden niet door de overheid gepubliceerd. De groei van de consumptie van elektriciteit was vorige maand de zwakste in 16 maanden, ze daalde met 10% in Shanghai en met 22% in andere steden. Wat aangeeft dat het economisch veel minder goed gaat als men ons wil doen geloven.

Wat is realiteit in China en wat is fictie?. Er zijn de BBP-cijfers, die natuurlijk een gunstig beeld schetsen, en er is de realiteit. Die realiteit ziet er een heel stuk minder fraai uit, zeker wanneer gekeken wordt naar de cijfers over de consumptie van elektriciteit doorheen het land. Dat zijn namelijk de enige cijfers die enige mate van betrouwbaarheid bieden, want ze worden niet door de overheid gepubliceerd. De groei van de consumptie van elektriciteit was vorige maand de zwakste in 16 maanden, ze daalde met 10% in Shanghai en met 22% in andere steden. Wat aangeeft dat het economisch veel minder goed gaat als men ons wil doen geloven.