Goldman Sachs Group windt er dan ook geen doekjes om: de goudprijs zal in de komende weken alleen maar verder dalen. Wat is in de huidige omstandigheden de juiste prijs voor het goud? Wie het weet, mag het zeggen. Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission daalde het aantal openstaande netto long posities vorige week met een forse 10%.

Anderzijds nam het aantal openstaande short posities, waarmee op een verdere daling van de goudprijs wordt gemikt, eveneens met 10% toe. Overigens zijn de speculanten ook minder positief geworden voor een aantal andere grondstoffen, waaronder tarwe en maïs.

Goldman Sachs Group windt er dan ook geen doekjes om: de goudprijs zal in de komende weken alleen maar verder dalen. Wat is in de huidige omstandigheden de juiste prijs voor het goud? Wie het weet, mag het zeggen. Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission daalde het aantal openstaande netto long posities vorige week met een forse 10%. Anderzijds nam het aantal openstaande short posities, waarmee op een verdere daling van de goudprijs wordt gemikt, eveneens met 10% toe. Overigens zijn de speculanten ook minder positief geworden voor een aantal andere grondstoffen, waaronder tarwe en maïs.