Paul is van mening dat het failliet van Detroit de eerste is van een lange reeks van gelijkaardige ongevallen, waarbij steeds meer overheden zullen moeten toegeven dat ze het financieel niet langer kunnen bolwerken. De overheid heeft haar lesje namelijk nog altijd niet geleerd en blijft koppig volharden in de boze.

De Amerikaanse centrale bank (maar ook de Japanse en de Europese) zullen geld blijven drukken totdat ze muurvast zitten en niet vooruit en niet achteruit meer kunnen. Uiteindelijk zullen de mensen hun vertrouwen in het financieel systeem verliezen en op dat moment zal goud goed van pas komen.

Paul is van mening dat het failliet van Detroit de eerste is van een lange reeks van gelijkaardige ongevallen, waarbij steeds meer overheden zullen moeten toegeven dat ze het financieel niet langer kunnen bolwerken. De overheid heeft haar lesje namelijk nog altijd niet geleerd en blijft koppig volharden in de boze. De Amerikaanse centrale bank (maar ook de Japanse en de Europese) zullen geld blijven drukken totdat ze muurvast zitten en niet vooruit en niet achteruit meer kunnen. Uiteindelijk zullen de mensen hun vertrouwen in het financieel systeem verliezen en op dat moment zal goud goed van pas komen.