De goudmarkt wordt gekenmerkt door het eigenaardig fenomeen dat iedereen negatief wordt wanneer de goudprijs sterk is gedaald en dat diezelfde analisten opnieuw positief worden wanneer de goudprijs flink is gestegen. Merk heeft echter een merkwaardige verklaring voor zijn bullish standpunt.

Wat is het verband tussen de Amerikaanse huizenmarkt en de goudprijs?, zo vraagt hij zich af. Heel eenvoudig, de financiële markten geloven niet dat het herstel van de vastgoedmarkt in de VS een blijvend karakter zal hebben. Binnenkort zal Bernanke ontdekken dat het glas half leeg is, wat de goudprijs onvermijdelijk zal ondersteunen.

De goudmarkt wordt gekenmerkt door het eigenaardig fenomeen dat iedereen negatief wordt wanneer de goudprijs sterk is gedaald en dat diezelfde analisten opnieuw positief worden wanneer de goudprijs flink is gestegen. Merk heeft echter een merkwaardige verklaring voor zijn bullish standpunt. Wat is het verband tussen de Amerikaanse huizenmarkt en de goudprijs?, zo vraagt hij zich af. Heel eenvoudig, de financiële markten geloven niet dat het herstel van de vastgoedmarkt in de VS een blijvend karakter zal hebben. Binnenkort zal Bernanke ontdekken dat het glas half leeg is, wat de goudprijs onvermijdelijk zal ondersteunen.