David Mann, head of regional research for Asia bij Standard Chartered Bank in Singapore, is van mening dat er een mentaliteitswijziging heeft plaatsgevonden.

De centrale bank heeft opdracht gekregen om zich wat terughoudender op te stellen en om niet langer bij het eerste teken van onrust tussenbeide te komen.

De People's Bank of China is dan ook niet onmiddellijk tussenbeide gekomen op de geldmarkten. Bovendien lijkt Beijing bereid om vrede te nemen met een lager economisch groeitempo. De nieuwe aanpak is bedoeld om China economisch stabieler te maken op langere termijn.

David Mann, head of regional research for Asia bij Standard Chartered Bank in Singapore, is van mening dat er een mentaliteitswijziging heeft plaatsgevonden. De centrale bank heeft opdracht gekregen om zich wat terughoudender op te stellen en om niet langer bij het eerste teken van onrust tussenbeide te komen. De People's Bank of China is dan ook niet onmiddellijk tussenbeide gekomen op de geldmarkten. Bovendien lijkt Beijing bereid om vrede te nemen met een lager economisch groeitempo. De nieuwe aanpak is bedoeld om China economisch stabieler te maken op langere termijn.