Het goud van de Banca d'Italia blijkt op vier plaatsen te zijn opgeslagen, waarvan vier buiten Italië. De centrale bank is de derde grootste bezitter van goud in de wereld na de Verenigde Staten en Duitsland. Het zou gaan om in totaal 2451,80 ton goud, met een tegenwaarde van meer dan 72 miljard dollar.

Bijna 1200 ton goud zou de Banca d'Italia in de eigen kluizen bewaren, onder het Palazzo Koch hoofdkwartier aan de Via Nazionale in Rome. Maar iets meer dan 1000 ton zou opgeslagen zijn bij Federal Reserve Bank New York, kleinere hoeveelheden bij de Britse en Zwitserse centrale banken. Zit dat goud daar nog? Ook Italië zal daar een antwoord op willen.

Het goud van de Banca d'Italia blijkt op vier plaatsen te zijn opgeslagen, waarvan vier buiten Italië. De centrale bank is de derde grootste bezitter van goud in de wereld na de Verenigde Staten en Duitsland. Het zou gaan om in totaal 2451,80 ton goud, met een tegenwaarde van meer dan 72 miljard dollar. Bijna 1200 ton goud zou de Banca d'Italia in de eigen kluizen bewaren, onder het Palazzo Koch hoofdkwartier aan de Via Nazionale in Rome. Maar iets meer dan 1000 ton zou opgeslagen zijn bij Federal Reserve Bank New York, kleinere hoeveelheden bij de Britse en Zwitserse centrale banken. Zit dat goud daar nog? Ook Italië zal daar een antwoord op willen.