Die correctie staat echter in schril contrast tussen de aantrekkende vraag naar zilver en goud, waarbij de demand-to-price correlatie uiteindelijk scheef werd getrokken. Een opvallend gegeven is bijvoorbeeld dat de vraag naar zilver het hoogste niveau ooit heeft bereikt.

Bovendien doen ook de centrale banken hun duit in het zakje, Rusland en Turkije waren per saldo kopers van goud. Er zijn echter nog andere landen die hun goudreserves aanvullen. Tyler Durden verwacht dan ook dat de prijsdruk vooral het gevolg is van verkoopdruk van de kant van hedge funds.

Die correctie staat echter in schril contrast tussen de aantrekkende vraag naar zilver en goud, waarbij de demand-to-price correlatie uiteindelijk scheef werd getrokken. Een opvallend gegeven is bijvoorbeeld dat de vraag naar zilver het hoogste niveau ooit heeft bereikt. Bovendien doen ook de centrale banken hun duit in het zakje, Rusland en Turkije waren per saldo kopers van goud. Er zijn echter nog andere landen die hun goudreserves aanvullen. Tyler Durden verwacht dan ook dat de prijsdruk vooral het gevolg is van verkoopdruk van de kant van hedge funds.