Jim Reid van Deutsche Bank kan geen andere reden bedenken dan dat het goud het slachtoffer is van de verbeterde macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten. Maar ook hij vindt het eigenaardig dat het goud niet reageert op de escalatie van het geweld in de Oekraïne.

Vanaf de tussentijdse piek bereikt in maart van dit jaar is de goudprijs nu al met bijna 10% gedaald. Vooral de terugval onder het 200 day moving average wordt door de analisten als een zeer negatief signaal ervaren. De meeste analisten gaan nu uit van een verdere daling van de goudprijs.

Jim Reid van Deutsche Bank kan geen andere reden bedenken dan dat het goud het slachtoffer is van de verbeterde macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten. Maar ook hij vindt het eigenaardig dat het goud niet reageert op de escalatie van het geweld in de Oekraïne. Vanaf de tussentijdse piek bereikt in maart van dit jaar is de goudprijs nu al met bijna 10% gedaald. Vooral de terugval onder het 200 day moving average wordt door de analisten als een zeer negatief signaal ervaren. De meeste analisten gaan nu uit van een verdere daling van de goudprijs.