Het gerucht gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Apple orders voor onderdelen van de iPhone 5 (onder andere schermen) heeft teruggedraaid vanwege een tegenvallende vraag.

Het concern geeft zoals gebruikelijk geen reactie op het gerucht, maar de markt maakt zich al enige tijd zorgen over het verlies van marktaandeel van Apple.

Het marktaandeel daalde van een piek van 23% van de smartphonemarkt in het vierde kwartaal van 2011 naar 15% in het derde kwartaal van 2012.

Concurrent Samsung lag in dat kwartaal al ruim twee keer zo hoog op 31%. Dat concern liet gisteren weten dat het 100 miljoen smartphones van de Galaxy S serie heeft verkocht. Samsung behaalde de grens van 100 miljoen in twee jaar en zeven maanden.

Apple deed er bijna vier jaar over om diezelfde grens te halen. De markt heeft momentum gewonnen en Samsung heeft de
leiding. De mogelijke voorzichtigheid bij Apple hoeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet te betekenen dat de kerstverkopen tegenvallen.

Apple heeft in het verleden vaak problemen gehad om voldoende onderdelen te krijgen en in deze branche komt het vaak voor dat bedrijven teveel bestellen en later afzeggen - zeker na het belangrijke kerstseizoen.

Het gerucht gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Apple orders voor onderdelen van de iPhone 5 (onder andere schermen) heeft teruggedraaid vanwege een tegenvallende vraag. Het concern geeft zoals gebruikelijk geen reactie op het gerucht, maar de markt maakt zich al enige tijd zorgen over het verlies van marktaandeel van Apple. Het marktaandeel daalde van een piek van 23% van de smartphonemarkt in het vierde kwartaal van 2011 naar 15% in het derde kwartaal van 2012. Concurrent Samsung lag in dat kwartaal al ruim twee keer zo hoog op 31%. Dat concern liet gisteren weten dat het 100 miljoen smartphones van de Galaxy S serie heeft verkocht. Samsung behaalde de grens van 100 miljoen in twee jaar en zeven maanden. Apple deed er bijna vier jaar over om diezelfde grens te halen. De markt heeft momentum gewonnen en Samsung heeft de leiding. De mogelijke voorzichtigheid bij Apple hoeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet te betekenen dat de kerstverkopen tegenvallen. Apple heeft in het verleden vaak problemen gehad om voldoende onderdelen te krijgen en in deze branche komt het vaak voor dat bedrijven teveel bestellen en later afzeggen - zeker na het belangrijke kerstseizoen.