De olieprijs kreeg bijvoorbeeld vorige week een stevige tik, zonder dat daar op het eerste gezicht een plausibele verklaring voor op tafel lag. Er was wel het bericht dat Libië 500.000 vaten extra op de markt kan brengen als gevolg van het opnieuw opstarten van een olieveld, maar dat bericht alleen verklaart de prijsval niet.

Ook in de koperprijs doen zich vreemde bewegingen voor, om maar te zwijgen van de goud- en zilverprijzen. Anderzijds stijgen de aardgasprijzen in de Verenigde Staten door het dak. Sommige handelaren dringen aan op een streng onderzoek naar wat er op de grondstoffenmarkten gebeurt.

De olieprijs kreeg bijvoorbeeld vorige week een stevige tik, zonder dat daar op het eerste gezicht een plausibele verklaring voor op tafel lag. Er was wel het bericht dat Libië 500.000 vaten extra op de markt kan brengen als gevolg van het opnieuw opstarten van een olieveld, maar dat bericht alleen verklaart de prijsval niet. Ook in de koperprijs doen zich vreemde bewegingen voor, om maar te zwijgen van de goud- en zilverprijzen. Anderzijds stijgen de aardgasprijzen in de Verenigde Staten door het dak. Sommige handelaren dringen aan op een streng onderzoek naar wat er op de grondstoffenmarkten gebeurt.