De problemen waar het land mee wordt geconfronteerd, zijn veelvuldig. De economie ligt op apegapen, het zelfmoordcijfer ligt onrustwekkend hoog. Voeg daarbij nog het feit dat de banken zuchten en kreunen onder het gewicht van de probleemkredieten staat de Spaanse rente op het laagste niveau sinds 2006.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is nu lager dan dat op de 30-jarige Amerikaanse staatsobligatie, een situatie die op zijn zachtst gezegd hoogst bizar kan worden genoemd. Het zal dan ook niemand verbazen dat ECB-president Mario Draghi voorlopig geen bijkomende maatregelen aankondigde, hij geniet nu al de hulp van extreem lage rentevoeten in de probleemlanden.

De problemen waar het land mee wordt geconfronteerd, zijn veelvuldig. De economie ligt op apegapen, het zelfmoordcijfer ligt onrustwekkend hoog. Voeg daarbij nog het feit dat de banken zuchten en kreunen onder het gewicht van de probleemkredieten staat de Spaanse rente op het laagste niveau sinds 2006. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is nu lager dan dat op de 30-jarige Amerikaanse staatsobligatie, een situatie die op zijn zachtst gezegd hoogst bizar kan worden genoemd. Het zal dan ook niemand verbazen dat ECB-president Mario Draghi voorlopig geen bijkomende maatregelen aankondigde, hij geniet nu al de hulp van extreem lage rentevoeten in de probleemlanden.