In een normale omgeving zou men dus verwachten dat de olieprijs als gevolg van de geopolitieke spanningen en een aantrekkende vraag een stijgende trend zal vertonen. Maar integendeel, de olieprijs is in de afgelopen weken geleidelijkaan in prijs gedaald.

Volgens sommige analisten is dit het gevolg van een overaanbod aan olie, maar die uitleg klinkt bijzonder zwak. Ook voordien was er voldoende aanbod aan olie op de markt. Het vermoeden bestond al langer dat de oliemarkt gemanipuleerd was dat vermoeden wordt door de onverwachte prijsdaling alleen maar bevestigd.

In een normale omgeving zou men dus verwachten dat de olieprijs als gevolg van de geopolitieke spanningen en een aantrekkende vraag een stijgende trend zal vertonen. Maar integendeel, de olieprijs is in de afgelopen weken geleidelijkaan in prijs gedaald. Volgens sommige analisten is dit het gevolg van een overaanbod aan olie, maar die uitleg klinkt bijzonder zwak. Ook voordien was er voldoende aanbod aan olie op de markt. Het vermoeden bestond al langer dat de oliemarkt gemanipuleerd was dat vermoeden wordt door de onverwachte prijsdaling alleen maar bevestigd.