Zeer hoog, maar dit is niet ongewoon bij IPO's van jonge bedrijven waarvan winst nog fors kan groeien.

Ook Linkedin ging een jaar geleden naar de beurs voor $45 per aandeel wat destijds een K/W van 264 betekend. Inmiddels noteert Linkedin $96.

Het is daarom waardevoller om te kijken naar de PEG-ratio of de toekomstige K/W. De gemiddelde verwachte winst per aandeel Facebook in 2013 is $0,60.

Onduidelijkheid over winstevolutie bij Facebook

Dat betekent bij de huidige koers van $33 een K/W van 55. Hier maken sommige investeerders zich zorgen om. De mate waarin de winst groeit neemt op dit moment af. $0,60 is echter slechts een verwachting en de winst zou over 1,5 jaar evenzogoed $1,00 per aandeel kunnen zijn.

Het Facebook management rest dus de schone taak om hun gebruikers om te zetten in geld, de halve wereld op Facebook te krijgen, Facebook als de standaard behouden en vooral nieuwe diensten te introduceren.

Zeer hoog, maar dit is niet ongewoon bij IPO's van jonge bedrijven waarvan winst nog fors kan groeien. Ook Linkedin ging een jaar geleden naar de beurs voor $45 per aandeel wat destijds een K/W van 264 betekend. Inmiddels noteert Linkedin $96. Het is daarom waardevoller om te kijken naar de PEG-ratio of de toekomstige K/W. De gemiddelde verwachte winst per aandeel Facebook in 2013 is $0,60. Onduidelijkheid over winstevolutie bij Facebook Dat betekent bij de huidige koers van $33 een K/W van 55. Hier maken sommige investeerders zich zorgen om. De mate waarin de winst groeit neemt op dit moment af. $0,60 is echter slechts een verwachting en de winst zou over 1,5 jaar evenzogoed $1,00 per aandeel kunnen zijn. Het Facebook management rest dus de schone taak om hun gebruikers om te zetten in geld, de halve wereld op Facebook te krijgen, Facebook als de standaard behouden en vooral nieuwe diensten te introduceren.