Dat is al eens eerder gebeurd, namelijk voor de Eerste Wereldoorlog. Rogoff verwijst naar een in januari verschenen studie van de economen Claude Erb en Campbell Harvey, die verschillende modellen onderzochten om te proberen een betrouwbare fundamentele waarde op de goudprijs te plakken kwestie van zo'n tot een min of meer correcte waardering voor het goud te komen.

Dat bleek echter steeds te mislukken. In de praktijk bleek de goudprijs soms jarenlang boven of onder die berekende fundamentele waarde te bewegen. Erb en Harvey stelden dit ook bij andere activaklassen vast, maar de bewegingen in de goudprijs waren zelfs nog uitgesprokener.

Dat is al eens eerder gebeurd, namelijk voor de Eerste Wereldoorlog. Rogoff verwijst naar een in januari verschenen studie van de economen Claude Erb en Campbell Harvey, die verschillende modellen onderzochten om te proberen een betrouwbare fundamentele waarde op de goudprijs te plakken kwestie van zo'n tot een min of meer correcte waardering voor het goud te komen. Dat bleek echter steeds te mislukken. In de praktijk bleek de goudprijs soms jarenlang boven of onder die berekende fundamentele waarde te bewegen. Erb en Harvey stelden dit ook bij andere activaklassen vast, maar de bewegingen in de goudprijs waren zelfs nog uitgesprokener.