De bedoelingen van Abe reiken echter veel verder. Hij wil zijn land opnieuw zelfvertrouwen geven, op de eerste plaats natuurlijk op economisch vlak. Zijn bezoek aan de Yasukuni schrijn, waar de grootste Japanse oorlogsmisdadigers gehuldigd worden, geeft echter aan dat hij de meest conservatieve leider is die Japan na de oorlog heeft gehad.

Door de Japanners hun zelfvertrouwen terug te geven, hoopt hij ook hun patriotisme aan te moedigen. Wat is de echte agenda van Shinzo Abe? Dat zal pas op langere termijn duidelijk worden.

De bedoelingen van Abe reiken echter veel verder. Hij wil zijn land opnieuw zelfvertrouwen geven, op de eerste plaats natuurlijk op economisch vlak. Zijn bezoek aan de Yasukuni schrijn, waar de grootste Japanse oorlogsmisdadigers gehuldigd worden, geeft echter aan dat hij de meest conservatieve leider is die Japan na de oorlog heeft gehad. Door de Japanners hun zelfvertrouwen terug te geven, hoopt hij ook hun patriotisme aan te moedigen. Wat is de echte agenda van Shinzo Abe? Dat zal pas op langere termijn duidelijk worden.