Mogelijk zal Draghi nogmaals benadrukken dat hij alles wat mogelijk is in de strijd zal werpen om de Europese schuldencrisis tot een einde te brengen.

Maar daarnaast zal de Europese Centrale Bank ook aandacht besteden aan de recessie waar de eurozone mee wordt geconfronteerd.

Algemeen wordt verwacht dat de ECB de rente ditmaal niet zal verlagen, maar wel een stuk achter de deur zal houden. De dreiging van ongelimiteerd inkopen van staatsobligaties heeft alleszins tijd opgeleverd, tijd die kan worden gebruikt om een oplossing voor de Europese schuldencrisis te formuleren.

Mogelijk zal Draghi nogmaals benadrukken dat hij alles wat mogelijk is in de strijd zal werpen om de Europese schuldencrisis tot een einde te brengen. Maar daarnaast zal de Europese Centrale Bank ook aandacht besteden aan de recessie waar de eurozone mee wordt geconfronteerd. Algemeen wordt verwacht dat de ECB de rente ditmaal niet zal verlagen, maar wel een stuk achter de deur zal houden. De dreiging van ongelimiteerd inkopen van staatsobligaties heeft alleszins tijd opgeleverd, tijd die kan worden gebruikt om een oplossing voor de Europese schuldencrisis te formuleren.