Volgens de Amerikaanse centrale bank is het echter nog te vroeg om al aan een verhoging van de basisrente te denken. Dat is pas mogelijk wanneer de situatie op de arbeidsmarkt verder verbetert.

Tom Pawlicki, analist bij MF Global Holdings Ltd. in Chicago, is van mening dat de goudprijs kwetsbaar is voor een verstrakking van de monetaire politiek in de Verenigde Staten.

Een aantal beleggingsfondsen hebben al hun posities in het goud afgebouwd. Vanaf 1 januari zijn die posities met 3,30% gedaald tot 2028,90 dollar, in december werd een piek bereikt op 2114,60 dollar.

Volgens de Amerikaanse centrale bank is het echter nog te vroeg om al aan een verhoging van de basisrente te denken. Dat is pas mogelijk wanneer de situatie op de arbeidsmarkt verder verbetert. Tom Pawlicki, analist bij MF Global Holdings Ltd. in Chicago, is van mening dat de goudprijs kwetsbaar is voor een verstrakking van de monetaire politiek in de Verenigde Staten. Een aantal beleggingsfondsen hebben al hun posities in het goud afgebouwd. Vanaf 1 januari zijn die posities met 3,30% gedaald tot 2028,90 dollar, in december werd een piek bereikt op 2114,60 dollar.