De futures geven weliswaar een vrijwel ongewijzigde opening voor de S&P 500 aan, maar meer onrust in Europa kan het sentiment in negatieve zin komen beïnvloeden. Het gaan dus spannende uren worden.

Zwakke vastgoedmarkt bedreigt Amerikaanse welvaart

De zwakke vastgoedmarkt bedreigt Amerikaanse welvaart, de huizenprijzen zijn zo diep teruggevallen dat ze de consumptiebestedingen van de Amerikanen afremmen.

Dat de vastgoedprijzen onder druk staan, heeft te maken met een overaanbod op de markt, waardoor de prijzen aanhoudend onder druk blijven staan.

Tegen die achtergrond heeft de Amerikaanse centrale bank eigenlijk weinig andere mogelijkheden dan met nieuwe maatregelen uit te pakken. Ben Bernanke kondigde eerder al aan er alles aan te zullen doen om de vastgoedmarkt weer op de been te krijgen.

Problemen Griekenland niet onderschatten

Ook het sentiment op Wall Street werd deze week in belangrijke mate bepaald door wat er in Europa en dan meer bepaald in Griekenland gebeurd. Maandag maakten de financiële markten een opmerkelijke omslag door.

De Aziatische aandelenbeurzen eindigden met ruime verliezen, maar de Europese aandelen herstelden snel, mede door meevallende Duitse fabrieksorders en herstructureringsplannen voor de Spaanse banken.

Alleen de Griekse aandelenmarkten bleven fors in de min; de problemen zitten volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan ook vooral in dat land. De rest van de week bleef het sentiment

Weliswaar wordt ook argwanend naar Hollande gekeken, maar tevens met enige hoop. Want een scenario van bezuinigingen mét een groeibeleid is uiteraard een beter alternatief, maar de realisatie daarvan is moeilijk.

Griekenland zou gebaat zijn met groeiscenario

Griekenland zou gebaat zijn met een groeiscenario, maar het land hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat de eerdere afspraken kunnen worden veranderd.

Versoepeling van de voorwaarden zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer extra financiële steun noodzakelijk maken. Bovendien heeft Griekenland net een forse reductie van de schulden gekregen.

De futures geven weliswaar een vrijwel ongewijzigde opening voor de S&P 500 aan, maar meer onrust in Europa kan het sentiment in negatieve zin komen beïnvloeden. Het gaan dus spannende uren worden. Zwakke vastgoedmarkt bedreigt Amerikaanse welvaart De zwakke vastgoedmarkt bedreigt Amerikaanse welvaart, de huizenprijzen zijn zo diep teruggevallen dat ze de consumptiebestedingen van de Amerikanen afremmen. Dat de vastgoedprijzen onder druk staan, heeft te maken met een overaanbod op de markt, waardoor de prijzen aanhoudend onder druk blijven staan. Tegen die achtergrond heeft de Amerikaanse centrale bank eigenlijk weinig andere mogelijkheden dan met nieuwe maatregelen uit te pakken. Ben Bernanke kondigde eerder al aan er alles aan te zullen doen om de vastgoedmarkt weer op de been te krijgen.Problemen Griekenland niet onderschatten Ook het sentiment op Wall Street werd deze week in belangrijke mate bepaald door wat er in Europa en dan meer bepaald in Griekenland gebeurd. Maandag maakten de financiële markten een opmerkelijke omslag door. De Aziatische aandelenbeurzen eindigden met ruime verliezen, maar de Europese aandelen herstelden snel, mede door meevallende Duitse fabrieksorders en herstructureringsplannen voor de Spaanse banken. Alleen de Griekse aandelenmarkten bleven fors in de min; de problemen zitten volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan ook vooral in dat land. De rest van de week bleef het sentiment Weliswaar wordt ook argwanend naar Hollande gekeken, maar tevens met enige hoop. Want een scenario van bezuinigingen mét een groeibeleid is uiteraard een beter alternatief, maar de realisatie daarvan is moeilijk.Griekenland zou gebaat zijn met groeiscenario Griekenland zou gebaat zijn met een groeiscenario, maar het land hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat de eerdere afspraken kunnen worden veranderd. Versoepeling van de voorwaarden zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer extra financiële steun noodzakelijk maken. Bovendien heeft Griekenland net een forse reductie van de schulden gekregen.