Daarom tracht dit land zoveel mogelijk kapitaal in te zamelen via de obligatiemarkt. Sinds het begin van het jaar heeft Portugal al voor 5 miljard euro aan obligaties uitgegeven, terwijl zijn behoeften voor het hele jaar 18 à 20 miljard euro bedragen.

Wegens het succes van deze uitgiften, vermindert volgens Dexia dus de kans enigszins dat het Europese steun nodig zal hebben.

Het aanzienlijke emissievolume heeft echter de Portugese rente doen stijgen en dus de spread van dit land doen toenemen. Dexia wijst ook op de geruchten over de druk van Duitsland op dit land om beroep te doen op het Europese steunmechanisme.

Daarom tracht dit land zoveel mogelijk kapitaal in te zamelen via de obligatiemarkt. Sinds het begin van het jaar heeft Portugal al voor 5 miljard euro aan obligaties uitgegeven, terwijl zijn behoeften voor het hele jaar 18 à 20 miljard euro bedragen. Wegens het succes van deze uitgiften, vermindert volgens Dexia dus de kans enigszins dat het Europese steun nodig zal hebben. Het aanzienlijke emissievolume heeft echter de Portugese rente doen stijgen en dus de spread van dit land doen toenemen. Dexia wijst ook op de geruchten over de druk van Duitsland op dit land om beroep te doen op het Europese steunmechanisme.