Druk op de FED neemt toe

Een noemenswaardig moment deze week is volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de bijeenkomst van het FOMC en de

persconferentie van Bernanke op woensdag.

Na een reeks van teleurstellende cijfers in de VS vielen vorige week de detailhandelsverkopen over mei tegen. Voor het eerst sinds twee jaar daalden de verkopen op maandbasis twee maanden achter elkaar.

De werkloosheid steeg in mei naar 8,2%, ruim boven de schatting van 7,8 à 8,0% van de Fed voor dit jaar. De druk op de Fed voor nieuwe steun neemt toe, zeker nu eind deze maand 'Operation Twist' afloopt.

Rustige dagen voor AEX

De AEX beleefde vorige week wederom een redelijk rustige dag en de technische condities zijn volgens ABN Amro onveranderd ten opzichte van gisteren.

De weerstandszone op 297/298 (recente toppen) hangt nog steeds boven de markt. Een slotnotering boven deze zone is nodig om een grotere herstelbeweging in te luiden richting de 306 en vervolgens 313,42.

Indien de index op slotbasis de 297/298 niet kan kraken is hogere bodemvorming boven de 287 nodig om de "bears" van het speelveld weg te houden.

Onder de 287 mag een daling richting de dubbele bodem op 281 worden verwacht. Onder dit niveau continueert de dalende trend.

Druk op de FED neemt toe Een noemenswaardig moment deze week is volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de bijeenkomst van het FOMC en de persconferentie van Bernanke op woensdag. Na een reeks van teleurstellende cijfers in de VS vielen vorige week de detailhandelsverkopen over mei tegen. Voor het eerst sinds twee jaar daalden de verkopen op maandbasis twee maanden achter elkaar. De werkloosheid steeg in mei naar 8,2%, ruim boven de schatting van 7,8 à 8,0% van de Fed voor dit jaar. De druk op de Fed voor nieuwe steun neemt toe, zeker nu eind deze maand 'Operation Twist' afloopt.Rustige dagen voor AEX De AEX beleefde vorige week wederom een redelijk rustige dag en de technische condities zijn volgens ABN Amro onveranderd ten opzichte van gisteren. De weerstandszone op 297/298 (recente toppen) hangt nog steeds boven de markt. Een slotnotering boven deze zone is nodig om een grotere herstelbeweging in te luiden richting de 306 en vervolgens 313,42. Indien de index op slotbasis de 297/298 niet kan kraken is hogere bodemvorming boven de 287 nodig om de "bears" van het speelveld weg te houden. Onder de 287 mag een daling richting de dubbele bodem op 281 worden verwacht. Onder dit niveau continueert de dalende trend.