Oorzaak is de discussie over de voorwaarden waaronder het driejarige noodfonds voor financieel zwakke eurolanden omgezet kan worden naar een permanent fonds.

Bij deze omzetting wordt de mogelijkheid van afstempelen nadrukkelijk besproken als voorwaarde om een beroep op het noodfonds te mogen doen.

Haast om duidelijkheid te scheppen lijkt geboden, want de gepubliceerde kwartaalresultaten gaven afgelopen week een gemengd beeld.

De financiële waarden van de AEX krijgen daarmee de last op hun schouders om het positieve sentiment in stand te houden bij de publicatie van hun kwartaalcijfers komende week.

Aandelenbeleggers hebben lang moeten wachten dit jaar, maar het geduld wordt volgens ABN Amro dan wel beloond.

Oorzaak is de discussie over de voorwaarden waaronder het driejarige noodfonds voor financieel zwakke eurolanden omgezet kan worden naar een permanent fonds. Bij deze omzetting wordt de mogelijkheid van afstempelen nadrukkelijk besproken als voorwaarde om een beroep op het noodfonds te mogen doen. Haast om duidelijkheid te scheppen lijkt geboden, want de gepubliceerde kwartaalresultaten gaven afgelopen week een gemengd beeld. De financiële waarden van de AEX krijgen daarmee de last op hun schouders om het positieve sentiment in stand te houden bij de publicatie van hun kwartaalcijfers komende week. Aandelenbeleggers hebben lang moeten wachten dit jaar, maar het geduld wordt volgens ABN Amro dan wel beloond.