Jobless claims doen bezorgdheid over Amerikaanse arbeidsmarkt opnieuw afnemen

Met de werkloosheidscijfers voor de maand april op komst, was de bezorgdheid over de situatie op de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten opnieuw toegenomen. Die bezorgdheid werd echter deels weggenomen door beter dan verwachte cijfers in verband met de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

Volgens de cijfers verstrekt door het Labor Department is het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 32.000 eenheden gedaald tott 365.000. De daling is de grootste die sinds begin mei werd opgetekend en geeft opnieuw wat meer ademruimte.

Phil Flynn, senior market analyst bij PFG Best in Chicago, is van mening dat de analisten gisteren behoorlijk werden opgeschrikt door de publicatie van het ADP-rapport, wat aangaf dat de tewerkstelling in de privé-sector minder dan verwacht was toegenomen.

De consensusverwachting lag op 380.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, zodat de prognoses ruimschoots geklopt werden. Daarmee is de spanning weer toegenomen met het oog op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april morgen.

Jobless claims doen bezorgdheid over Amerikaanse arbeidsmarkt opnieuw afnemen Met de werkloosheidscijfers voor de maand april op komst, was de bezorgdheid over de situatie op de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten opnieuw toegenomen. Die bezorgdheid werd echter deels weggenomen door beter dan verwachte cijfers in verband met de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Volgens de cijfers verstrekt door het Labor Department is het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 32.000 eenheden gedaald tott 365.000. De daling is de grootste die sinds begin mei werd opgetekend en geeft opnieuw wat meer ademruimte. Phil Flynn, senior market analyst bij PFG Best in Chicago, is van mening dat de analisten gisteren behoorlijk werden opgeschrikt door de publicatie van het ADP-rapport, wat aangaf dat de tewerkstelling in de privé-sector minder dan verwacht was toegenomen. De consensusverwachting lag op 380.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, zodat de prognoses ruimschoots geklopt werden. Daarmee is de spanning weer toegenomen met het oog op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april morgen.