De inschatting is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat meeste banken zullen kiezen om er de komende maanden hun aflopende leningen mee te herfinancieren of onaantrekkelijke leningen eerder af te lossen.

Naar schatting moeten banken in het eerste halfjaar van 2012 Eur 500 mrd herfinancieren. Bovendien is de uitgifte van obligaties de laatste tijd een moeizame operatie, zodat deze leningen een goed alternatief zijn.

Investeren in langlopende leningen van perifere landen lijkt daarom minder waarschijnlijk. Hooguit zal in kortlopende staatsleningen worden belegd, totdat de obligaties van de banken aflopen.

Een andere mogelijkheid zal zijn om voor een korte periode in meer risicovolle beleggingen te investeren. Ook hier zal waarschijnlijk hooguit voor een korte termijn in belegd worden, vanwege het risico dat deze beleggingen in waarde dalen.

De inschatting is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat meeste banken zullen kiezen om er de komende maanden hun aflopende leningen mee te herfinancieren of onaantrekkelijke leningen eerder af te lossen. Naar schatting moeten banken in het eerste halfjaar van 2012 Eur 500 mrd herfinancieren. Bovendien is de uitgifte van obligaties de laatste tijd een moeizame operatie, zodat deze leningen een goed alternatief zijn. Investeren in langlopende leningen van perifere landen lijkt daarom minder waarschijnlijk. Hooguit zal in kortlopende staatsleningen worden belegd, totdat de obligaties van de banken aflopen. Een andere mogelijkheid zal zijn om voor een korte periode in meer risicovolle beleggingen te investeren. Ook hier zal waarschijnlijk hooguit voor een korte termijn in belegd worden, vanwege het risico dat deze beleggingen in waarde dalen.