Alhoewel niet gesteld kan worden dat de rente in Europa hoog is. Sinds een half jaar staat de zogenaamde Reporente op 0,50%.

Maar hier kan zeker nog de helft van af. Wanneer en of dat gebeurt zal de constante discussie zijn. Een aantal analisten gaat nu al ervan uit dat dit zal gebeuren tijdens de eerste december bijeenkomst.

De mogelijkheid is er, zeker nu we de inflatiecijfers hebben. Over september was de geldontwaarding 0,7% terwijl dit in augustus nog 1,1% was.

Het mag overigens niet heel bijzonder worden gevonden dat de inflatie daalt. Immers naarmate de euro verder stijgt nemen de prijzen van importgoederen automatisch af. En dat vooral voor grondstoffen.

Alhoewel niet gesteld kan worden dat de rente in Europa hoog is. Sinds een half jaar staat de zogenaamde Reporente op 0,50%. Maar hier kan zeker nog de helft van af. Wanneer en of dat gebeurt zal de constante discussie zijn. Een aantal analisten gaat nu al ervan uit dat dit zal gebeuren tijdens de eerste december bijeenkomst. De mogelijkheid is er, zeker nu we de inflatiecijfers hebben. Over september was de geldontwaarding 0,7% terwijl dit in augustus nog 1,1% was. Het mag overigens niet heel bijzonder worden gevonden dat de inflatie daalt. Immers naarmate de euro verder stijgt nemen de prijzen van importgoederen automatisch af. En dat vooral voor grondstoffen.