De verwachtingen zijn vrij hooggespannen, want algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank extra maatregelen bekend gaat maken.

Die gaan uiteraard bedoeld zijn om de economie te stimuleren. Een operatie van Operation Twist wordt niet uitgesloten, terwijl Bernanke eveneens een hint zou kunnen geven over een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming. We praten dan uiteraard over QE3.

FED kan verrassen

Ian Lyngen, senior Treasury strategist bij CRT Capital, is van mening dat de FED mogelijk verrassend uit de hoek gaat komen, wat de aangekondigde maatregelen ook mogen inhouden. Hij verwacht op de eerste plaats een verlening van het Operatie Twist programma.

Maar wat de centrale bank ook gaat aankondigen, ze zal onmogelijk de financiële markten kunnen verrassen. Die hebben al een ruim voorschot genomen op actie van de FED en zullen dus hoe dan ook teleurgesteld gaan reageren. Lyngen denkt dat de gunstige stemming op Wall Street over het hoogtepunt heen.

De verwachtingen zijn vrij hooggespannen, want algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank extra maatregelen bekend gaat maken. Die gaan uiteraard bedoeld zijn om de economie te stimuleren. Een operatie van Operation Twist wordt niet uitgesloten, terwijl Bernanke eveneens een hint zou kunnen geven over een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming. We praten dan uiteraard over QE3.FED kan verrassen Ian Lyngen, senior Treasury strategist bij CRT Capital, is van mening dat de FED mogelijk verrassend uit de hoek gaat komen, wat de aangekondigde maatregelen ook mogen inhouden. Hij verwacht op de eerste plaats een verlening van het Operatie Twist programma. Maar wat de centrale bank ook gaat aankondigen, ze zal onmogelijk de financiële markten kunnen verrassen. Die hebben al een ruim voorschot genomen op actie van de FED en zullen dus hoe dan ook teleurgesteld gaan reageren. Lyngen denkt dat de gunstige stemming op Wall Street over het hoogtepunt heen.