De goudprijs heeft gisteren de sterkste opwaartse beweging in meer dan 9 maanden uitgevoerd. Voorlopig is het allesbehalve duidelijk wie of wat de beweging in het goud heeft veroorzaakt. Waarschijnlijk is er sprake van een combinatie van factoren. Op de eerste plaats is er natuurlijk de escalatie van de situatie in Irak.

Ondanks eerder gedane uitspraken stuurt de Amerikaanse president Barack Obama nu toch 300 Amerikaanse soldaten naar Irak om het regeringsleger bij te staan. Bovendien groeit op de financiële markten het besef dat de rentevoeten langer dan verwacht laag zullen blijven.

De goudprijs heeft gisteren de sterkste opwaartse beweging in meer dan 9 maanden uitgevoerd. Voorlopig is het allesbehalve duidelijk wie of wat de beweging in het goud heeft veroorzaakt. Waarschijnlijk is er sprake van een combinatie van factoren. Op de eerste plaats is er natuurlijk de escalatie van de situatie in Irak. Ondanks eerder gedane uitspraken stuurt de Amerikaanse president Barack Obama nu toch 300 Amerikaanse soldaten naar Irak om het regeringsleger bij te staan. Bovendien groeit op de financiële markten het besef dat de rentevoeten langer dan verwacht laag zullen blijven.