Opvallend was de terugval in de VIX, de index die de volatiliteit op de beurs meet. Deze viel terug tot onder 14, na de grootste daling in meer dan twee maanden. Anderzijds daalden de obligatiekoersen, waarbij het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie weer gevaarlijk dicht de kaap van 3% in het vizier krijgt.

Tyler Durden van Zero Hedge was één van de eerste analisten die reageerden op de beslissing van de FED en de daaropvolgende reactie van de financiële markten. Wat zou er gebeurd zijn als de FED inkopen van obligaties met 20 miljard dollar had verminderd?, zo vroeg hij zich af.

Opvallend was de terugval in de VIX, de index die de volatiliteit op de beurs meet. Deze viel terug tot onder 14, na de grootste daling in meer dan twee maanden. Anderzijds daalden de obligatiekoersen, waarbij het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie weer gevaarlijk dicht de kaap van 3% in het vizier krijgt. Tyler Durden van Zero Hedge was één van de eerste analisten die reageerden op de beslissing van de FED en de daaropvolgende reactie van de financiële markten. Wat zou er gebeurd zijn als de FED inkopen van obligaties met 20 miljard dollar had verminderd?, zo vroeg hij zich af.