De bekende belegger Grant Williams voelt zich nog steeds gefrusteerd omdat we niet mogen weten wat er precies met het goud is gebeurd. Williams is van mening dat alle stukjes van de puzzel op tafel moeten komen te liggen alvorens de beleggers opnieuw in goud willen investeren.

Hij vreest dat er een manipulatie van de goudprijs op grote schaal heeft plaatsgevonden, waarbij speculatieve partijen grote short-posities hebben ingenomen. Wat als er plots niet genoeg goud beschikbaar blijkt te zijn om de nog openstaande short-posities af te dekken?, zo vraagt Williams zich af.

De bekende belegger Grant Williams voelt zich nog steeds gefrusteerd omdat we niet mogen weten wat er precies met het goud is gebeurd. Williams is van mening dat alle stukjes van de puzzel op tafel moeten komen te liggen alvorens de beleggers opnieuw in goud willen investeren. Hij vreest dat er een manipulatie van de goudprijs op grote schaal heeft plaatsgevonden, waarbij speculatieve partijen grote short-posities hebben ingenomen. Wat als er plots niet genoeg goud beschikbaar blijkt te zijn om de nog openstaande short-posities af te dekken?, zo vraagt Williams zich af.