Ook beleggers handelen niet als individu, maar leggen een opmerkelijk lemmingengedrag aan de dag. Wanneer de koersen op de beurs van Wall Street stijgt, zullen ze zich in groep op aandelen storten. Hetzelfde geldt voor obligaties, grondstoffen en alle andere mogelijke asset classes.

Maar het omgekeerde geldt natuurlijk ook. In geval van een verkoopgolf zullen de beleggers opnieuw massaal richting uitgang vluchten, waardoor de daling van de koersen een nog meer uitgesproken karakter zal krijgen. Volgens Keen heeft Nassim Taleb ongelijk, financiële crisissen zijn helemaal niet onvoorspelbaar.

Ook beleggers handelen niet als individu, maar leggen een opmerkelijk lemmingengedrag aan de dag. Wanneer de koersen op de beurs van Wall Street stijgt, zullen ze zich in groep op aandelen storten. Hetzelfde geldt voor obligaties, grondstoffen en alle andere mogelijke asset classes. Maar het omgekeerde geldt natuurlijk ook. In geval van een verkoopgolf zullen de beleggers opnieuw massaal richting uitgang vluchten, waardoor de daling van de koersen een nog meer uitgesproken karakter zal krijgen. Volgens Keen heeft Nassim Taleb ongelijk, financiële crisissen zijn helemaal niet onvoorspelbaar.