De totale omvang van de Amerikaanse schulden zou 200.000 miljard dollar bedragen, waarbij rekening wordt gehouden met alle uitstaande verplichtingen van de overheid. Die 200.000 miljard dollar stemt overeen met 15 keer het officieel gepubilceerde bedrag van 16.000 miljard dollar aan uitstaande schulden.

De boodschap is volgens Laurence Kotlikoff dan ook duidelijk: de Verenigde Staten zijn failliet, niet over 10 jaar, niet over 30 jaar, niet over 50 jaar maar nu. Zes decennia van het leven op schulden hebben het land aan de afgrond gebracht en het is slechts een kwestie van tijd alvorens de VS de dieperik in zullen duiken.

De totale omvang van de Amerikaanse schulden zou 200.000 miljard dollar bedragen, waarbij rekening wordt gehouden met alle uitstaande verplichtingen van de overheid. Die 200.000 miljard dollar stemt overeen met 15 keer het officieel gepubilceerde bedrag van 16.000 miljard dollar aan uitstaande schulden. De boodschap is volgens Laurence Kotlikoff dan ook duidelijk: de Verenigde Staten zijn failliet, niet over 10 jaar, niet over 30 jaar, niet over 50 jaar maar nu. Zes decennia van het leven op schulden hebben het land aan de afgrond gebracht en het is slechts een kwestie van tijd alvorens de VS de dieperik in zullen duiken.