Hoofdeconoom Willem Buiter van Citigroup spreekt in dat verband van de"Land of Oz run by the Munchkins", waarbij wordt verwezen naar de shutdown die het land vanaf 1 oktober half heeft lam gelegd. De Amerikaanse politiek functioneert niet meer, zo luidt zijn conclusie.

Op termijn zal dit luiden tot een regelrechte ramp, want naarmate zich meer en meer van dergelijke politieke confrontaties voordoen, zal de vrees voor een bankroet van de Verenigde Staten toenemen. Er worden met andere woorden momenteel gevaarlijke spelletjes in de VS gespeeld.

Hoofdeconoom Willem Buiter van Citigroup spreekt in dat verband van de"Land of Oz run by the Munchkins", waarbij wordt verwezen naar de shutdown die het land vanaf 1 oktober half heeft lam gelegd. De Amerikaanse politiek functioneert niet meer, zo luidt zijn conclusie. Op termijn zal dit luiden tot een regelrechte ramp, want naarmate zich meer en meer van dergelijke politieke confrontaties voordoen, zal de vrees voor een bankroet van de Verenigde Staten toenemen. Er worden met andere woorden momenteel gevaarlijke spelletjes in de VS gespeeld.