Volgens sommige bronnen had de FED de basis gelegd voor de stijging van de goudprijs door als het ware uit het niets geld uit de lucht te plukken. Diezelfde bronnen durven nu echter beweren dat diezelfde FED verantwoordelijk is voor de instorting van de goudprijs.

Het zal duidelijk zijn dat hier ergens iets niets klopt. QE2 en QE3 werden eerst als mislukkingen beschouwd omdat de monetaire verruimingen de grondstoffenprijzen de lucht in gejaagd zouden hebben, maar nu worden QE2 en QE3 als mislukkingen beschouwd omdat de grondstoffenprijzen NIET zijn gestegen.

Volgens sommige bronnen had de FED de basis gelegd voor de stijging van de goudprijs door als het ware uit het niets geld uit de lucht te plukken. Diezelfde bronnen durven nu echter beweren dat diezelfde FED verantwoordelijk is voor de instorting van de goudprijs. Het zal duidelijk zijn dat hier ergens iets niets klopt. QE2 en QE3 werden eerst als mislukkingen beschouwd omdat de monetaire verruimingen de grondstoffenprijzen de lucht in gejaagd zouden hebben, maar nu worden QE2 en QE3 als mislukkingen beschouwd omdat de grondstoffenprijzen NIET zijn gestegen.