Benchmark crude werd vrijdag 76 dollarcent goedkoper, een vat crude kostte nog 84,63 dollar op de New York Mercantile Exchange. In Londen werd Brent 42 dollarcent goedkoper tot 84,39 dollar op de ICE futures exchange.

Vorige week werd een piek bereikt op 87,09 dollar, dit nog steeds in reactie op de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt in maart. Voor het eerst sinds lang kwamen er in maart jobs bij.

Uit een rapport van de Energy Information Administration bleek dat de vraag naar gasoline op vierwekelijkse basis met bijna 2% is gestegen ten opzichte van het jaar voordien.

Toch is de algemene vraag naar petroleumproducten, dus zonder rekening te houden met gasoline, gedaald. Het vierwekelijks gemiddelde daalde voor de derde week op rij tot nog iets meer dan 19 miljoen vaten per dag.

Analist Stephen Schork zei dat het enthousiasme dat de olieprijzen vorige week hoger duwde inmiddels is verdwenen. Mogelijk zijn de olieprijzen te snel en te ver gestegen, aldus nog Schork.

Benchmark crude werd vrijdag 76 dollarcent goedkoper, een vat crude kostte nog 84,63 dollar op de New York Mercantile Exchange. In Londen werd Brent 42 dollarcent goedkoper tot 84,39 dollar op de ICE futures exchange. Vorige week werd een piek bereikt op 87,09 dollar, dit nog steeds in reactie op de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt in maart. Voor het eerst sinds lang kwamen er in maart jobs bij. Uit een rapport van de Energy Information Administration bleek dat de vraag naar gasoline op vierwekelijkse basis met bijna 2% is gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Toch is de algemene vraag naar petroleumproducten, dus zonder rekening te houden met gasoline, gedaald. Het vierwekelijks gemiddelde daalde voor de derde week op rij tot nog iets meer dan 19 miljoen vaten per dag. Analist Stephen Schork zei dat het enthousiasme dat de olieprijzen vorige week hoger duwde inmiddels is verdwenen. Mogelijk zijn de olieprijzen te snel en te ver gestegen, aldus nog Schork.