De vraag is nu of de FED, indien ze inderdaad op de hoogte was van bepaalde feiten, wel voldoende actie heeft ondernomen om orde op zaken te stellen.

Er zou een bepaalde vorm van communicatie gebeurd zijn met de Britse autoriteiten, maar het is niet helemaal duidelijk hoe dat is gebeurd.

Op de Amerikaanse beurzen gebeurt er nog steeds niet veel, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Bovendien is de stemming verdeeld, er zijn zowel winnaars als verliezers. Apple houdt voorlopig stand boven 600 dollar.

Aandelenkoersen kunnen hard onderuit gaan

Begin vorige week was de conclusie van Theodoor Gilissen Bankiers: "De positieve (herstel)bewegingen blijven nog omringd met mitsen en maren".

Bewijs daarvoor werd gaandeweg geleverd. De significante koersrisico's in de aandelenindices verdwenen een week terug even achter de coulissen, maar dat is slechts een onderdeel van het toneelstuk.

De voorstelling op de financiële markten begint nu aan een nieuwe act, waarbij potentieel het doek valt en veel acteurs op het beurspodium opeens in hun hemd worden gezet.

Volgens de Elliott Wave benadering is nu een fase gestart, waarin de aandelenkoersen hard onderuit kunnen gaan.

De opgaande trends in de Amerikaanse, Nederlandse en Duitse staatsobligaties kregen vorige week een nieuwe opwaartse impuls. Dit is risicomijdend gedrag.

Bij de valuta's valt de flinke prijsdaling in de EUR/USD op van -3%. De waardedaling van de euro staat synoniem voor een koersstijging van de Amerikaanse dollar.

Dit is slecht nieuws voor beleggingen in goud en zilver, waarvan de koersgrafieken al enige tijd wijzen in de richting van verkoopdruk.

De RJ/CRB grondstoffenindex is na een felle opleving afgeketst op voormalige steunniveaus. Hierdoor dreigt volgens Theodoor Gilissen Bankiers het technisch herstel alweer af te breken.

De iShares All Countries World index geeft aan wat de 'mitsen' en 'maren' zijn. De hoop op koersherstel is gerechtvaardigd, mits deze ETF erin slaagt om boven de gebroken stijgende steunlijn te herstellen.

Maar het (H)oofd(S)chouderpatroon na de bodem in 2009 wijst sterk in de richting van een daling naar de neklijn in de komende weken. Deze hoofdschouderformatie is op zichzelf ook weer onderdeel van een groter topvormingscomplex.

De vraag is nu of de FED, indien ze inderdaad op de hoogte was van bepaalde feiten, wel voldoende actie heeft ondernomen om orde op zaken te stellen. Er zou een bepaalde vorm van communicatie gebeurd zijn met de Britse autoriteiten, maar het is niet helemaal duidelijk hoe dat is gebeurd. Op de Amerikaanse beurzen gebeurt er nog steeds niet veel, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Bovendien is de stemming verdeeld, er zijn zowel winnaars als verliezers. Apple houdt voorlopig stand boven 600 dollar. Aandelenkoersen kunnen hard onderuit gaan Begin vorige week was de conclusie van Theodoor Gilissen Bankiers: "De positieve (herstel)bewegingen blijven nog omringd met mitsen en maren". Bewijs daarvoor werd gaandeweg geleverd. De significante koersrisico's in de aandelenindices verdwenen een week terug even achter de coulissen, maar dat is slechts een onderdeel van het toneelstuk. De voorstelling op de financiële markten begint nu aan een nieuwe act, waarbij potentieel het doek valt en veel acteurs op het beurspodium opeens in hun hemd worden gezet. Volgens de Elliott Wave benadering is nu een fase gestart, waarin de aandelenkoersen hard onderuit kunnen gaan. De opgaande trends in de Amerikaanse, Nederlandse en Duitse staatsobligaties kregen vorige week een nieuwe opwaartse impuls. Dit is risicomijdend gedrag. Bij de valuta's valt de flinke prijsdaling in de EUR/USD op van -3%. De waardedaling van de euro staat synoniem voor een koersstijging van de Amerikaanse dollar. Dit is slecht nieuws voor beleggingen in goud en zilver, waarvan de koersgrafieken al enige tijd wijzen in de richting van verkoopdruk. De RJ/CRB grondstoffenindex is na een felle opleving afgeketst op voormalige steunniveaus. Hierdoor dreigt volgens Theodoor Gilissen Bankiers het technisch herstel alweer af te breken. De iShares All Countries World index geeft aan wat de 'mitsen' en 'maren' zijn. De hoop op koersherstel is gerechtvaardigd, mits deze ETF erin slaagt om boven de gebroken stijgende steunlijn te herstellen. Maar het (H)oofd(S)chouderpatroon na de bodem in 2009 wijst sterk in de richting van een daling naar de neklijn in de komende weken. Deze hoofdschouderformatie is op zichzelf ook weer onderdeel van een groter topvormingscomplex.