De koperprijs steeg vanmorgen met meer dan 6% tot bijna 3,49 dollar per pond koper. Het was van begin vorig jaar geleden dat de koperprijs op dagbasis nog zo'n sterke stijging te zien had gegeven.

Codelco, de grootste koperproducent in de wereld, bevestigde vanmorgen dat het aan zijn verplichtingen zal kunnen blijven voldoen ondanks de schade die door de aardbeving werd aangericht.

De productie bij sommige mijnen van Codelco en van Anglo American is vanwege de aardbeving stopgezet. Vanwege het bericht hebben speculanten hun long-posities in koper verhoogd.

Ook andere grondstoffen liggen vandaag goed op koers. Dit is onder andere het geval met olie. De olieprijs is vanmorgen gestegen tot boven het niveau van 80 dollar per vat. Aanleiding was onder andere het bericht dat Saoedi-Arabië de verkopen van ruwe olie aan India heeft verdubbeld.

De koperprijs steeg vanmorgen met meer dan 6% tot bijna 3,49 dollar per pond koper. Het was van begin vorig jaar geleden dat de koperprijs op dagbasis nog zo'n sterke stijging te zien had gegeven. Codelco, de grootste koperproducent in de wereld, bevestigde vanmorgen dat het aan zijn verplichtingen zal kunnen blijven voldoen ondanks de schade die door de aardbeving werd aangericht. De productie bij sommige mijnen van Codelco en van Anglo American is vanwege de aardbeving stopgezet. Vanwege het bericht hebben speculanten hun long-posities in koper verhoogd. Ook andere grondstoffen liggen vandaag goed op koers. Dit is onder andere het geval met olie. De olieprijs is vanmorgen gestegen tot boven het niveau van 80 dollar per vat. Aanleiding was onder andere het bericht dat Saoedi-Arabië de verkopen van ruwe olie aan India heeft verdubbeld.