De Chairman en CEO van Berkshire Hathaway gelooft dat de VS-economie zich pas echt kan herstellen wanneer de man in de straat weer een gemakkelijk gevoel krijgt. Daar is voorlopig alleszins nog geen sprake van.

Het eerste stimuleringsplan van de regering Obama volstond niet om het vertrouwen van de consument te herstellen. Zonder meer geld in hun portemonnee gaan de consumenten niet meer spenderen.

Het huidige aarzelende economisch herstel is nog steeds een gevolg van de overdrijving tijdens de voorbije jaren, toen veel Amerikanen meer hebben uitgegeven dan ze eigenlijk konden. De bedrijven hebben eigenlijk hetzelfde gedaan. Die overspendering moeten we nu uitzweten.

De kater van die jaren van te hoge uitgaven kan lang en zwaar zijn. De overheid heeft haar best gedaan om de economie te ondersteunen, maar meer maatregelen zijn volgens Buffett vereist.

Nogal wat bedrijven - waaronder dochters Shaw Carpet en Acme Brick van Berkshire Hathaway - zitten met overtollige voorraden en die moeten eerst nog weggewerkt worden. Dat kan nog wel een tijdje gaan duren.

De Chairman en CEO van Berkshire Hathaway gelooft dat de VS-economie zich pas echt kan herstellen wanneer de man in de straat weer een gemakkelijk gevoel krijgt. Daar is voorlopig alleszins nog geen sprake van. Het eerste stimuleringsplan van de regering Obama volstond niet om het vertrouwen van de consument te herstellen. Zonder meer geld in hun portemonnee gaan de consumenten niet meer spenderen. Het huidige aarzelende economisch herstel is nog steeds een gevolg van de overdrijving tijdens de voorbije jaren, toen veel Amerikanen meer hebben uitgegeven dan ze eigenlijk konden. De bedrijven hebben eigenlijk hetzelfde gedaan. Die overspendering moeten we nu uitzweten. De kater van die jaren van te hoge uitgaven kan lang en zwaar zijn. De overheid heeft haar best gedaan om de economie te ondersteunen, maar meer maatregelen zijn volgens Buffett vereist. Nogal wat bedrijven - waaronder dochters Shaw Carpet en Acme Brick van Berkshire Hathaway - zitten met overtollige voorraden en die moeten eerst nog weggewerkt worden. Dat kan nog wel een tijdje gaan duren.