Het brengt volgens professor Stefan Duchateau daarom misschien ongeluk wanneer we te hard vooruitlopen op de zaken, maar men kan zich nu reeds de vraag stellen hoe het verder moet de beurzen nadat een constructieve oplossing voor de politieke crisis in de VS werd gevonden.

Een eerste positieve reactie op de aandelenbeurzen is evident, maar de obligatiemarkten worden onmiddellijk geconfronteerd met een meer complexe situatie.

Tijdens de laatste vergadering van de Amerikaans centrale bank was er immers slechts een nipte meerderheid waardoor de expansieve monetaire politiek kon worden verder gezet en hierdoor de LT rentetarieven relatief laag zijn gebleven.

Wellicht voor de laatste keer. Wanneer de werkgelegenheidssituatie zich verder verbeterd dan is een aanscherping van de LT rentetarieven zeker mogelijk. Duchateau verwacht echter slechts een impact van 0,5% tegen het jaareinde, zowel in de VS als Europa.

Het brengt volgens professor Stefan Duchateau daarom misschien ongeluk wanneer we te hard vooruitlopen op de zaken, maar men kan zich nu reeds de vraag stellen hoe het verder moet de beurzen nadat een constructieve oplossing voor de politieke crisis in de VS werd gevonden. Een eerste positieve reactie op de aandelenbeurzen is evident, maar de obligatiemarkten worden onmiddellijk geconfronteerd met een meer complexe situatie. Tijdens de laatste vergadering van de Amerikaans centrale bank was er immers slechts een nipte meerderheid waardoor de expansieve monetaire politiek kon worden verder gezet en hierdoor de LT rentetarieven relatief laag zijn gebleven. Wellicht voor de laatste keer. Wanneer de werkgelegenheidssituatie zich verder verbeterd dan is een aanscherping van de LT rentetarieven zeker mogelijk. Duchateau verwacht echter slechts een impact van 0,5% tegen het jaareinde, zowel in de VS als Europa.