Maar inmiddels heeft het orakel van Omaha een nieuwe vijand gevonden. Warren Buffett waarschuwt namelijk voor een nieuw wapen voor massadestructie en daarmee bedoelt hij niet meer of niet minder dan het vastleggen van een schuldenplafond en de ganse discussie die daaromtrent wordt gevoerd.

Een schuldenplafond wordt door Buffett vergeleken met gifgas, niemand zou het mogen gebruiken. Eigenlijk komt een schuldenplafond neer op dreigementen over geld dat eigenlijk al lang is uitgegeven. Dat is natuurlijk te gek om los te lopen, zodat een schuldenplafond nooit als wapen zou mogen gebruikt worden.

Maar inmiddels heeft het orakel van Omaha een nieuwe vijand gevonden. Warren Buffett waarschuwt namelijk voor een nieuw wapen voor massadestructie en daarmee bedoelt hij niet meer of niet minder dan het vastleggen van een schuldenplafond en de ganse discussie die daaromtrent wordt gevoerd. Een schuldenplafond wordt door Buffett vergeleken met gifgas, niemand zou het mogen gebruiken. Eigenlijk komt een schuldenplafond neer op dreigementen over geld dat eigenlijk al lang is uitgegeven. Dat is natuurlijk te gek om los te lopen, zodat een schuldenplafond nooit als wapen zou mogen gebruikt worden.