Buffett, die zichzelf een "a huge bull" op de Verenigde Staten noemt, is niet van plan om zelf posities in euro's in te nemen. De euro zal pas met een echte uitdaging geconfronteerd worden wanneer de huidige stijging dreigt stil te vallen.

De euro steeg in de drie maanden tot en met 30 september met 11%, onder andere dankzij het reddingspakket van 750 miljard euro dat de eurozone en het IMF klaarstoomden voor Griekenland.

Volgens Warren Buffett zijn de problemen in de eurozone nog niet opgelost, dit vanwege de economische verschillen in de 16 landen. Op de algemene vergadering van Bershire Hathaway had Buffett al gewaarschuwd voor de risico's die aan de euro zijn verbonden.

Buffett, die zichzelf een "a huge bull" op de Verenigde Staten noemt, is niet van plan om zelf posities in euro's in te nemen. De euro zal pas met een echte uitdaging geconfronteerd worden wanneer de huidige stijging dreigt stil te vallen. De euro steeg in de drie maanden tot en met 30 september met 11%, onder andere dankzij het reddingspakket van 750 miljard euro dat de eurozone en het IMF klaarstoomden voor Griekenland. Volgens Warren Buffett zijn de problemen in de eurozone nog niet opgelost, dit vanwege de economische verschillen in de 16 landen. Op de algemene vergadering van Bershire Hathaway had Buffett al gewaarschuwd voor de risico's die aan de euro zijn verbonden.